Dimecres, 13 abril 2016 00:00

40 milions d'euros en ajudes 'cloud' per a pimes i autònoms

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme destina una partida pressupostària per a l'adopció de solucions amb tecnologia cloud computing que beneficiarà més de tres milions d'empreses de totes les comunitats i ciutats autònomes.

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Entitat Pública Empresarial Red.es, organisme dependent de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, presenta el "Programa de foment de la demanda de solucions de computació en el núvol per a petites i mitjanes empreses ", l'objectiu és sensibilitzar i impulsar l'adopció de solucions empresarials amb tecnologia cloud computing de qualsevol àmbit d'interès per a les pimes i autònoms.

El programa fomenta la digitalització i millora la competitivitat de la pime espanyola adoptant solucions basades en el núvol; unes tecnologies que garanteixen l'estalvi de costos, l'accessibilitat i l'eficiència energètica dels sistemes d'informació per posicionar a la pime estratègicament al mercat.

Aquest programa d'ajudes, que gestionarà l'entitat pública Red.es, està dotat amb un pressupost total de 40 milions d'euros, finançat a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que es repartiran per la totalitat de les comunitats i ciutats autònomes.

Podran sol·licitar l'ajuda pimes i autònoms, amb menys de 250 empleats i un volum de negoci menor de 50 milions d'euros, domicili fiscal a Espanya i que hagin iniciat la seva activitat abans de la publicació de les bases.

Els ajuts consisteixen en la posada a disposició de serveis de solucions empresarials, per un període de 9 mesos. Els sol·licitants podran triar entre les solucions existents en un catàleg, agrupat en deu categories:

  • Categoria 1. Lloc d'usuari
  • Categoria 2. Gestió econòmica
  • Categoria 3. Gestió negoci
  • Categoria 4. Relació amb clients
  • Categoria 5. Gestió del punt de venda
  • Categoria 6. Presència a internet
  • Categoria 7. Comerç electrònic
  • Categoria 8. Infraestructura com a servei
  • Categoria 9. Plataforma de desenvolupament com a servei
  • Categoria 10. Centraleta virtual

La concessió de l'ajut està condicionada al percentatge del cost que el beneficiari vulgui subvencionar. Haurà d'incloure en la seva sol·licitud el percentatge del pressupost subvencionable que assumeix, comprès entre el 20% i el 50%, no podent ser la part subvencionable inferior a 1.250 euros ni superior a 15.000 euros, per sol·licitant. En el cas que els ajuts sol·licitats superin la quantia establerta en una comunitat, es prioritzaran les d'aquells sol·licitants que assumeixin un major percentatge de la quantitat subvencionable.

Les sol·licituds es podran presentar a partir del 18 de maig i fins al 8 de juny. S'hauran de tramitar a través de la seu electrònica de Red.es i serà necessari el certificat electrònic del representant legal de l'empresa sol·licitant. Les bases de la convocatòria i tota la informació del programa està disponible en aquest enllaç.

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions