Dimecres, 05 Desembre 2018 17:03

Adéu contrasenyes! Windows Hello permet 'logear' amb factors biomètrics

El gegant va anunciar diverses actualitzacions que permeten inicis de sessió més senzills, ràpids i segurs gràcies a Windows Hello.

Una manera de dificultar l'accés dels usuaris a un compte d'usuari és afegir més factors d'autenticació que només una contrasenya, i amb les últimes generacions de telèfons mòbils, els factors biomètrics s'han tornat populars. Els factors biomètrics, com les empremtes dactilars o el reconeixement facial, tenen una baixa tolerància a fallades i són fàcils d'usar amb els sensors i càmeres incorporats al mòbil.

Windows Hello és un sistema per autenticar usuaris de Windows mitjançant biometria. És compatible amb el protocol de seguretat FIDO (Fast Identity Online) que permet als usuaris logear en diferents comptes utilitzant empremtes dactilars, iris o reconeixement facial. Des de principis d'aquest mes, amb l'última versió de Windows 10 (1809), FIDO2 també és compatible, a més dels mètodes de dalt, també admet l'autenticació amb claus de hardware com Yubikey.

Windows Hello per a empreses

Recentment, Microsoft va introduir una extensió de Windows Hello per a empreses, que permet utilitzar el sistema per autenticar als seus usuaris i, almenys, eliminar les seves contrasenyes. Windows Hello for Business s'inclina cap a la directiva de grup o l'administració de dispositius mòbils en Active Directory per administrar i mantenir la funció de Windows Hello per als usuaris de l'organització.

El que fa és combinar els valors biomètrics únics per a cada usuari amb claus criptogràfiques que reemplacen la contrasenya com a mètode d'autenticació. Aquestes claus s'emmagatzemen en un hardware especialment personalitzat i es xifren en el software. Només estan encriptades si Windows els troba autèntics. Per a les organitzacions que per alguna raó no volen fer servir dades biomètriques, hi ha l'oportunitat d'utilitzar codis PIN.

El sistema protegeix als usuaris significativament millor que les contrasenyes perquè utilitza els tres factors que generalment s'associen amb l'autenticació segura: qualsevol usuari té clau privada, qualsevol usuari sap un codi pin o contrasenya i qualsevol usuari és empremta digital o rostre.

Vist a: Computerworld

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions