Dijous, 05 Novembre 2015 00:00

Claus per les que una organització està exposada als atacs

En un esmorzar tecnològic sobre ciberseguretat organitzat per Alhambra-Eidos i Cisco, es va parlar d'on s'ha de prestar més atenció per evitar els ciberatacs en les organitzacions, i de com l'usuari és la baula més feble en la cadena de seguretat.

La nova forma de treballar dels usuaris en les organitzacions provoca que els negocis estan cada vegada més exposats a atacs que poden arribar des de qualsevol lloc. Tot i que els estudis diuen que cada vegada tenim cura més la seguretat, els resultats són demolidors pel que fa al volum de troians, intents de frau on-line, spam mòbil o malware que arriba a les empreses. I és que a la cadena de seguretat de les organitzacions, la baula més feble sempre és l'usuari. Aquestes són les principals conclusions extretes d'un esmorzar tecnològic que, sota el títol "Seguretat: Com prevenir, monitoritzar i bloquejar el Malware", va reunir Alhambra-Eidos ja Cisco per analitzar quines són les claus per les quals una organització està realment exposada a els atacs.

En la seva intervenció, José María Ochoa, director d'estratègia corporativa, màrqueting i comunicació d'Alhambra-Eidos, va donar resposta a on s'ha de prestar més atenció per evitar els ciberatacs. "Les companyies s'han de preocupar no només per les infraestructures sinó també per l'educació i cultura en ciberseguretat dels usuaris, que en moltes ocasions són el focus dels atacs", va explicar Ochoa, afegint que "estan incrementant-se els atacs a companyies amb tàctiques de enginyeria social. Una cosa lògica perquè els usuaris cada vegada tenen més informació de la seva vida a la xarxa, el que fa que siguin una baula molt vulnerable. Al cap ia la fi, les empreses estan compostes per persones ".

Per la seva banda, Juan Martos, perit informàtic i soci fundador de Forensic Squad, col·laborador de Alhambra-Eidos, va mostrar com amb Open Source Intelligence (OSINT) resulta senzill recopilar dades personals o crítics utilitzant orígens d'informació oberts, com són els cercadors, i com evitar-ho amb una estratègia adequada de seguretat.

Finalment, Eutimio Fernández, director de comptes de seguretat de Cisco per a Espanya i Portugal, va parlar sobre l'important que és disposar de la màxima visibilitat dels usuaris i de la infraestructura creada al voltant dels mateixos per definir una estratègia òptima per saber on posar el teu seguretat. "Gràcies a les solucions de Cisco, la retrospecció ia la visibilitat que produeixen, una companyia és capaç de reduir de 200 dies a 46 hores la detecció de malware dins de la seva organització", ha assenyalat Fernández.

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions