Dimarts, 09 Gener 2018 10:01

El 70% de les empreses espanyoles apostaran aquest any per la 'ultramobilitat'

Segons un nou estudi, el 68,8% de les empreses enquestades ja ha implementat, està desenvolupant o ha començat a definir una estratègia de mobilitat i en un 46% dels casos, l'estratègia de mobilitat és fruit d'una decisió estratègica que afecta a tota la companyia.

Les tres claus de la ultramobilitat: el nou lloc de treball digital, la mobilitat i la virtualització

Les empreses necessiten adaptar-se al nou entorn econòmic, àgil i canviant, així com a les noves necessitats dels treballadors digitals que requereixen la possibilitat de treballar des de qualsevol lloc (72,3%), accedir a la informació en qualsevol moment (60,9 %) i tot això en un entorn segur (47,5%).

Les solucions de mobilitat arriben a una major maduresa quan s'uneixen a iniciatives de virtualització del lloc de treball, que simplifiquen la gestió i faciliten la seguretat en un entorn aïllat. Un 60,8% de les empreses enquestades ja ha implementat, està desenvolupant o ha començat a definir una estratègia de virtualització.

La seguretat és el principal repte tant de la mobilitat com de la virtualització del lloc de treball davant la possible pèrdua o robatori de dades sensibles, la infecció de virus o l'accés no autoritzat a dades.

"No obstant això, el procés de canvi no serà fàcil, ja que les empreses han de fer front a una sèrie de reptes, com pot ser la gestió del canvi o el càlcul del retorn de la inversió. El que sí podem confirmar és que, en 2018, el 75% de les iniciatives digitals a Espanya estaran colideradas per departaments de TI i les línies de negoci ", conclou Laura Castillo, analista d'IDC Research Espanya.

Vist a: Interempresas

Les principals conclusions i l'informe complet es poden veure a: IDC

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions