Divendres, 14 Setembre 2018 15:29

Els "drones" d'Intel en la conservació de la Gran Muralla Xinesa

Amb els seus "drones" innovadors, Intel està revolucionant la conservació de l'estructura creada per l'home més antiga que hi ha al món per al gaudiment de les generacions futures.

Ja està en marxa l'aliança que Intel ha establert amb la Fundació Xina per a la Conservació del Patrimoni Cultural (Xina Foundation for Cultural Heritage Conservation, CFCHC) per protegir i conservar la secció de Jiankou a la Gran Muralla Xina.

Els experts de LIESMARS de la Universitat de Wuhan s'han incorporat al projecte i utilitzen per a això les tecnologies d'Intel per conservar la Muralla d'una forma més eficient i segura en comparació als mètodes utilitzats anteriorment.

Aquest és el següent pas del compromís recentment anunciat per Intel per revisar i conservar la secció de Jiankou a la Gran Muralla. Amb l'ús de tecnologies avançades, Intel proporciona als experts per a la conservació del patrimoni noves eines per a protegir la història i per conservar una de les meravelles arquitectòniques que hi ha al món.

Un dron Intel Falcon 8+ s'està utilitzant per portar una inspecció aèria i un estudi de la secció de Jiankou, prenent desenes de milers d'imatges en alta resolució en zones de difícil accés o perilloses per a un ésser humà.

Aquestes imatges s'incorporen a un model 3D per oferir als especialistes en conservació una rèplica digital de l'estat actual de la Muralla. Els estudis de la Muralla s'han realitzat tradicionalment de forma manual, utilitzant una cinta mesuradora o la inspecció visual per part de persones durant diverses setmanes. L'ús de les tecnologies d'Intel permet realitzar aquestes mateixes inspeccions en tan sols tres dies, generant unes dades més precises per ajudar els experts en conservació l'elaboració d'un pla de reparacions més informat i més efectiu.

Les tecnologies innovadores d'Intel proporcionen a la CFCHC uns mecanismes més segurs i eficients per a realitzar estudis i inspeccions del patrimoni. Posteriorment, els equips faran servir la potència de les tecnologies d'Intel basades en intel·ligència artificial amb els continguts capturats des de l'aire per analitzar els tipus de reparacions necessàries i per calcular el temps, el treball i els costos dels materials necessaris per dur a terme els treballs corresponents. Així mateix, la incorporació d'experts del LIESMARS de la Universitat de Wuhan oferirà suport especialitzat per a l'ús de noves tecnologies.

La secció de Jiankou a la Gran Muralla Xina es remunta a la dinastia Ming i, per les seves més de 450 anys d'existència, s'ha vist afectada per l'erosió natural i per la destrucció humana. Tot i que les parts de la Muralla més populars per als turistes s'han conservat i revisat amb el temps, la secció de Jiankou (de més de 19 quilòmetres) és una de les que tenen una major pendent i un accés més difícil. A causa d'això, aquest tram no ha estat conservat adequadament durant centenars d'anys.

Vist a: ConoceDell

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions