Dimarts, 29 Agost 2017 00:00

Els drons i la intel·ligència artificial s’uneixen per a preservar els oceans

Intel col·labora amb Parley for the Oceans, associació que lluita en favor de la preservació dels ecosistemes marins, en els seus projectes amb SnotBot per analitzar amb més precisió les dades biològiques de les balenes.

IIain Kerr, CEO de Ocean Alliance, està dirigint un estudi amb Parley for the Oceans basat en l’anàlisi de l’estat de les balenes, l’entorn oceànic i, en última instància, en l’estat de la humanitat.

Recopilar dades de les balenes és una tasca complicada, per aquest motiu Kerr i un equip de col·laboradors han desenvolupat SnotBot, uns drons modificats que recullen informació de les mucositats i del vapor d’aigua que expulsen les balenes quan respiren. Aquest núvol de condensació, que té l’aspecte d’un brollador, ofereix una gran quantitat de dades biològiques, incloent-hi l’ADN, les hormones de l’estrès i de l’embaràs, els virus, els bacteris i les toxines. Els SnotBot envien les mostres recopilades als investigadors perquè les puguin analitzar.

Amb l’objectiu de millorar l’anàlisi de les dades, Parley for the Oceans s’ha associat amb Intel per incorporar als SnotBot tecnologia d’intel·ligència artificial. Amb l’experiència d’Intel en tecnologies intel·ligents i connectades, es poden descarregar dades dels drons directament als equips que utilitzen algoritmes per identificar una balena concreta i valorar el seu estat en temps real. La intel·ligència artificial permet realitzar aquest estudi tenint en compte factors com els moviments imprevisibles de les balenes i la visibilitat limitada que hi ha en els oceans.

Actualment, els SnotBot disposen de tecnologia Intel, però en un futur està previst que la multinacional californiana introdueixi gradualment els seus propis drons en les expedicions. Com és el cas del Falcon 8+, un dron que ofereix un sòlid rendiment durant el vol, proporciona dades amb gran precisió i es pot utilitzar en entorns complicats.

Vist a ConoceDell

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions