Dimarts, 06 Març 2018 11:04

La digitalització, el gran repte del sector industrial

L'arribada de la indústria 4.0 planteja un canvi radical per a les empreses, lluny de limitar-se a optar per la introducció de tecnologies.

La indústria s'enfronta a la seva quarta gran revolució, basada en l'adopció digital i l'ocupació d'eines intel·ligents.

En un moment en què la digitalització està arribant a tots els sectors productius i de la societat, la indústria 4.0 actualitza el sector vinculat a fàbriques i manufactura per buscar el màxim potencial, gràcies al que el Ministeri d'Economia i Indústria denomina els "habilitadors digitals "en la seva estratègia de Industria Conectada 4.0.

La digitalització de la indústria inclou diversos verticals, com l'automoció, on la integració de connectivitat, intel·ligència artificial o sistemes autònoms està molt avançada a nivell del propi producte. Mineria i metalls, producció elèctrica, petroli i gas, indústria química o aviació són altres dels sectors que entrarien dins d'aquest procés de digitalització industrial.

Per a aquestes organitzacions, les set tecnologies que tindran més impacte, parlant de digitalització, seran la impressió 3D, la intel·ligència artificial, els vehicles autònoms, big data i analítica en el núvol, IOT i dispositius connectats, robòtica i plataformes de social mitjana.

La digitalització proposa un canvi de paradigma, un nou model de negoci orientat a la intel·ligència, no es tracta d'utilitzar eines tecnològiques per portar les empreses a la manera tradicional, sinó d'una evolució integral. No es tracta d'un procés exclusiu dels grans noms, sinó que les companyies de menor grandària estan també abocades a aquest escenari, i han d'apostar per solucions a la mesura de les seves possibilitats amb què treure també partit de la digitalització.

En resum, el procés de conversió a la indústria 4.0 va més enllà d'una simple aposta per millorar els guanys.

Veure notícia completa a: Computerworld

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions