Divendres, 20 Novembre 2015 00:00

La nova generació de tablets d'HP es centra en l'empresa

HP presenta a la premsa la seva Tableta Elite X2, una tablet adreçada al mercat empresarial i que efectivament és una tablet, a la qual se li incorporen prestacions d'un portàtil i no com succeïa fins fa poc: un portàtil al que se li incorporaven prestacions de tablet.

Centrar i guanyar quota en el mercat empresarial és la base sobre la qual es va a assentar la política d'HP en el mercat de les tablets. Atès que es tracta d'un mercat en què els seus rivals, sobretot Microsoft amb la nova Surface i Apple amb el nou iPad, semblen haver donat amb la tecla definitiva perquè aquest tipus de producte s'assenti definitivament a l'entorn de les organitzacions .

Fins ara, la gran majoria dels grans fabricants veien com el mercat empresarial seguia apostant (excepte determinats sectors com el comercial) pel portàtil o l'híbrid (amb capacitats i dissenys similars als del portàtil), les noves aparicions del mercat semblen haver dissenyat el producte definitiu i al que definitivament podem anomenar tablet.

I en aquestes ha aparegut HP amb una tablet adreçada al mercat empresarial i que efectivament és una tablet, a la qual se li incorporen prestacions d'un portàtil i no com succeïa fins fa poc: un portàtil al que se li s'incorporaven prestacions de tablet. El producte és cridaner, professional, potent i dissenyat específicament per cobrir les necessitats de qualsevol treballador de l'empresa independentment del sector productiu al qual pertanyi.

La tablet es comercialitza sota el nom d'HP Elite x2 (veure demo). Es tracta d'una tablet molt versàtil que combina la productivitat d'un portàtil complet amb la comoditat d'un tablet perfectament dissenyat per al professional mòbil.

Nou nivell de disseny i rendiment

El primer que crida l'atenció d'aquesta nova màquina d'HP és el seu disseny. I és que, compta amb un disseny Premium en alumini CNC. Amb tan sols 8,1 mm de gruix, l'equip pesa menys d'un quilo i té incorporat un peu de suport que es pot ajustar 150 graus, la qual cosa permet a l'usuari configurar el dispositiu en posició vertical per veure i escriure en el teclat, o inclinar per escriure directament a la pantalla Full HD de 12 polzades (30 cm). El dispositiu té una ràtio d'aspecte de 3: 2 i s'ajusta automàticament a diferents condicions d'il·luminació.

Un dels aspectes que tenien els models híbrids era la durada de la bateria: en alguns casos escasses per cobrir les necessitats de l'usuari. No és el cas de l'Elite x "que compta amb una bateria de llarga durada. Ve amb Windows 10 preinstal·lat, un processador de sisena generació Intel Core M VPRO optimitzat per oferir alt rendiment amb eficiència energètica; així com tecnologia SSD, el que fa possible que sigui un dispositiu sense ventilador i sense parts mòbils, que permet una experiència a l'usuari pràcticament silenciosa.

Aquesta nova tablet s'ha dissenyat per superar les proves MIL-STD per tal de respondre als rigors de qualsevol entorn de treball als quals el dispositiu es pugui enfrontar. L'equip també disposa de capacitats afegides de durabilitat amb pantalla Corning Gorilla Glass i dos graus d'aliatge d'alumini per garantir el correcte balanç entre resistència i pes.

Ports

Un altre dels apartats a què presten especial importància els usuaris professionals té a veure amb el nombre de ports. Aquí ens trobem que tant en pastilles convencionals com en models híbrids, són molt pocs, i en alguns casos no es compta amb ports d'entrada. L'Elite x2 està dissenyat amb els ports que els usuaris professionals necessiten, incloent tant Thunderbolt així com amb tres ports USB-A. Així mateix, incorpora un mòdem opcional 4G LTE que ofereix la comoditat de la connectivitat pràcticament en qualsevol lloc. Basat en la tecnologia líder en la indústria de Qualcomm Technologies, el mòdem LTE X5 Qualcomm Snapdragon ofereix connectivitat ràpida i fiable, i és compatible amb totes les principals xarxes 3G / 4G.

Per tal de permetre la creació de contingut per a usuaris mòbils, el Elite x2 inclou l'HP Active Pen amb App Launch de sèrie. Basat en la tecnologia estàndard de WACOM, el bolígraf integra sensors de pressió per ajudar a controlar l'ample de les línies en escriure o dibuixar a la pantalla. Així mateix, també inclou App Launch, un botó d'inici de l'aplicació programable per Bluetooth per iniciar ràpidament OneNote o una altra aplicació de Windows.

Per abordar totes les necessitats dels usuaris finals, el Elite x2 ofereix la possibilitat de triar entre dues opcions de teclats retroil·luminats professionals de mida completa. Tots dos teclats compten amb capes en una base d'alumini sòlid per crear rigidesa torsional i una estabilitat que rivalitza amb la forma d'un portàtil tradicional. D'una banda, hi ha el HP Advanced Keyboard, amb sensor NFC en el ratolí tàctil i un lector de targetes integrat per a una major seguretat. Si es desconnecta el teclat, el Elite x2 registrarà automàticament la sortida del domini en el qual estava per mantenir la informació segura. D'altra banda, es troba l'HP Travel Keyboard, un teclat que ofereix als usuaris una solució més fina, afegint només 395 grams de pes sense deixar d'oferir un teclat de viatge complet de 1,5 mm i un veritable clickpad.

Dissenyat per a la més àmplia productivitat, el Elite x2 inclou tres solucions opcionals cablejades i sense fils de docking. El port Thunderbolt 3 a Elite x2 es connecta fàcilment a la HP Elite USB-C Docking Station per dos monitors 2K o l'HP Elite Thunderbolt 65W Dock per dos monitors 4K. L'Elite X2 també es pot connectar al HP Advanced Wireless Docking Station a través de la tecnologia WiGig que permet connectar-se ràpidament sense fils a la xarxa, als monitors ia altres periféricos. Així mateix, amb el port USB -C l'Elite x2, els usuaris poden comptar amb l'energia necessària per passar un dia complet de treball, alhora que recarrega les seves smartphones i accessoris preferits.

Seguretat

La seguretat i capacitat de gestió són altres de les preocupacions entre els responsables de prendre les decisions de TI, ja que permeten una major productivitat mòbil per als seus usuaris. Per fer front a aquestes necessitats, el Elite x2 és el primer tablet dissenyat amb la combinació única de seguretat a nivell de BIOS, HP Sure Start integrat, la capacitat de gestió que ofereix HP Touchpoint Manager9 i un processador opcional Intel Core M VPRO, així com fàcil manteniment in situ10.

L'Elite x2 ve amb una sèrie de capacitats de seguretat: HP Sure Start amb Protecció Dinàmica, HP Client Security, TPM i un lector d'empremtes digitals opcional o lector de targetes, per protegir el dispositiu, les dades i la identitat de l'usuari. També compta amb un processador opcional Intel Core M VPRO, amb el que les TI poden encendre i administrar remotament el Elite x2 a través de xarxes cablejades i sense fils, juntament amb altres mejoras11 úniques de maquinari.

Preu i Disponibilitat

L'HP Elite x2 1012 s'espera que arribi a Espanya el 7 de gener a un preu des de 999 € (IVA inclòs), incloent el HP Active Pen with App Launch. L'HP Travel Keyboard es pot comprar per separat a un preu de € 159 (IVA inclòs).

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions