Divendres, 04 Març 2016 00:00

La producció càrnia ha crescut un 4% a Catalunya

Fecic ha publicat les dades sobre producció i exportació de carn i productes elaborats catalans del 2015, any en què es va aconseguir un augment del 4%, superant per segon any consecutiu els dos milions de tones (en concret 2.165.398 t), tenint en compte totes les espècies (porcina, bovina, ovina, equina, caprina, aus i conills).

Són xifres que mostren el bon moment d'un dels sectors econòmics més importants de la CCAA. No obstant això, encara amb aquestes dades positives, Fecic remarca que 2015 ha estat un any econòmicament complex, perquè si bé els preus en origen s'han situat bastant baixos, per l'excés de producció, aquests no s'han pogut rendibilitzar a causa de la situació estable que manté el consum i de la sobreoferta de carn en els mercats internacionals.

Variació de les produccions càrnies a Catalunya (t)

 

A Catalunya, l'espècie porcina continua sent la més important, suposant ja el 76% del total de la producció, amb 20 milions d'animals sacrificats, xifra que representa un augment del 3,8% i de 67.255 tones en relació el 2014. Un altre dada que reflecteix la importància de les produccions porcines catalanes és que les seves empreses estan produint el 43% del total d'Espanya.

Pel que fa al comerç exterior, el 2015 ha registrat un creixement positiu en volum del 11,4% i en valor del 5,1%, respecte al 2014, amb més d'1,1 milió de tones de carn exportada i amb unes vendes a l' exterior de més 2.500 milions d'euros. L'any passat, les exportacions de carn catalanes van representar el 58% del total de tones exportades per Espanya.

Respecte a les dades d'exportació de la carn de porcí, la indústria càrnia catalana ha exportat al 66% del que s'ha produït, amb més d'1 milió de tones, incloent carn de porcí, despulles, greixos i productes elaborats. Els països als quals es destinen aquestes exportacions pertanyen majoritàriament a la UE i al sud-est asiàtic. França se situa al cap, amb el 24%, seguida de la Xina i Itàlia, amb el 9%, i del Japó, amb un 6%.

Per Fecic, la internacionalització ha de seguir jugant un paper fonamental dins l'estratègia empresarial de les càrnies catalanes per impulsar-les i assentar dins dels mercats exteriors. Per treballar en aquest sentit, el Dte. Internacional de la patronal duu a terme el Pla Estratègic Sectorial 2015-2020, que té com a objectiu impulsar competitivament a les seves empreses als mercats exteriors, reforçar la seva presència i establir relacions amb professionals del sector.

 

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions