Dimecres, 18 Novembre 2015 00:00

La tecnologia wearable, enemic o aliat?

Dispositius com les Google Glass o els Apple Watch són cada vegada més comuns. Algunes empreses consideren que són distraccions innecessàries i han arribat a prohibir l'ús dels anomenats dispositius "wearables" en horari laboral. Altres estan optant per adoptar aquestes tecnologies i posar-les a disposició dels seus empleats per aprofitar els avantatges que puguin oferir-los.

Els wearables suposen un salt endavant respecte als actuals dispositius mòbils quant a facilitat d'ús i reducció de temps emprat per a això.

Revisar un smartphone requereix una seqüència de moviments que repetim desenes i fins i tot centenars de vegades cada dia: desbloquejar el dispositiu, obrir l'aplicació desitjada, accedir a les dades.

Els dispositius "disponibles" o usables reemplacen aquests passos per "microgestos" que simplifiquen i redueixen el temps d'accés a les aplicacions. Alguns, simplement monitoritzen els nostres moviments sense necessitat que hi hagi una acció voluntària per part de l'usuari.

Chris Brauer, de l'Institute of Management Studies, Goldsmiths, Universitat de Londres, que ha dut a terme un estudi sobre wearables a la feina, assegura que, donada aquesta facilitat i immediatesa d'ús, "La tecnologia wearable és, sens dubte, la tendència més nova des de les tablet, per la qual cosa és natural que els empleats i les empreses es vegin abocats a utilitzar aquests dispositius en el lloc de treball ".

Reticències i beneficis

La seva ocupació en el marc laboral, però, genera reticències tant entre treballadors com empreses.

En cas que els dispositius siguin propietat dels empleats i els utilitzin en horari de treball, les companyies temen posar en risc la seva seguretat digital i que les seves dades quedin exposats públicament.

En cas contrari, quan les organitzacions imposen el seu ús als treballadors, aquests desconfien de donar gran quantitat d'informació que fins ara no era accessible per a les corporacions, sovint de tipus personal o biomètric.

Tot i això, ja hi ha nombroses experiències en diverses indústries que apunten els beneficis de la incorporació dels wearables.

Per exemple, en el sector de la logística i l'emmagatzematge, hi ha dispositius que, col·locats al canell dels reposadors, fan seguiment de les mercaderies que col·loquen, calculen el temps emprat en la tasca i quantifiquen els moviments precisos necessaris per dur-la a terme .

En els sectors militar, esportiu i industrial, els dispositius "disponibles" s'utilitzen com a eina de seguretat laboral, ja que poden monitoritzar l'activitat dels professionals i alertar de possibles accidents.

Als Estats Units, els sensors en els cascos dels jugadors de la Lliga de Futbol Americà mesuren la força dels impactes rebuts i redueixen el risc de lesions traumàtiques a llarg termini.

Una altra tendència que s'està estenent és la utilització de dispositius portàtils per fer seguiment de la salut dels empleats en el marc dels programes corporatius de benestar i salut.

Les dades recollides, en alguns casos, estan lligats a les pòlisses de les assegurances de salut o altres programes d'incentius per reduir els costos sanitaris.

Augment de la productivitat

L'estudi anteriorment esmentat dirigit pel professor Brauer de Goldsmiths-Universitat de Londres, afirma que la productivitat de les persones que utilitzen la tecnologia wearable en el lloc de treball augmenta un 8,5% i els seus nivells de satisfacció laboral creixen un 3, 5%.

A més, l'estudi assegura que les reticències dels treballadors a l'ús d'aquesta tecnologia es diluiran ràpidament, ja que estan acostumades a l'ocupació habitual de smartphones, tablets i altres dispositius que en el seu moment van desafiar el seu dret a la intimitat.

Per part de les organitzacions, els dubtes a la implantació de dispositius com smartglasses, canelleres, smartwatches o fins i tot implants subcutanis s'aclariran davant la promesa d'augmentar l'eficiència mitjançant dades a les quals no es pot accedir d'una altra manera.

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions