Dimecres, 20 Gener 2016 00:00

Microsoft suprimeix Windows 8 de la seva oferta de serveis de suport

Des del dia 12 de gener, la companyia ja no ofereix actualitzacions de seguretat per a Windows 8 ni serveis de suport al sistema operatiu. Els usuaris de Windows 8.1 que vulguin seguir comptant amb els serveis de suport de la companyia hauran d'actualitzar els seus sistemes a la nova versió de la plataforma.

A Windows 8, el projecte d'escassa repercussió que va llançar Microsoft en 2012, li ha estat retirat el suport que oferia la companyia, posant en un seriós dilema als 48 milions d'usuaris que encara utilitzen el SO de tres anys de vida: actualitzar la plataforma, o patir el risc de ser hackejats.

 

A partir d'ahir, Microsoft ja no facilita actualitzacions de seguretat per a Windows 8 -o per IE10 i IE11, els navegadors de la companyia que corren al SO--, assegurant que tampoc proporcionaria serveis de suport al sistema operatiu. De voler seguir rebent actualitzacions de seguretat per a Windows 8, els usuaris hauran d'actualitzar la seva SO a Windows 8.1, que és la versió gratis que està disponible a la botiga d'aplicacions de Microsoft: Windows Store.

La data límit de suport va ser anunciada per la companyia des que va sortir el Windows 8.1 més de dos anys enrere, un moment en el qual Microsoft anunciava 24 mesos de període de gràcia prèviament atorgat als usuaris perquè aquests migrasen d'un sistema operatiu "core" a aquest altre SO ofert al principi com un "service pack".

Tot i que el concepte de service pack està obsolet --cayendo ferit per Windows 8, i mort i enterrat per Windows 10-- Microsoft va descriure l'actualització de Windows 8 a Windows 8.1 com un requeriment necessari per accedir als service pack, en el moment en que va llançar l'última remesa d'actualitzacions de seguretat a finals d'octubre de 2013.

D'acord amb Net Applications, hi ha un extensíssim parc tecnològic de dispositius que funcionen amb Windows 8, els quals proporcionen operativitat al 3% de tots els ordinadors personals que corren amb Windows, mentre que el renovat Windows 8.1 operen en gairebé un 12% dels PC amb Windows.

També us pot interessar:

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions