Divendres, 05 Octubre 2018 13:35

Realitat Virtual i Realitat Augmentada: el nou escenari per al canal

Dos grans negocis per al Canal. Així ho testifiquen diverses asseguradores, que constaten que les empreses seran els principals demandants de productes i serveis de Realitat Virtual i Realitat Augmentada. I això no ha fet més que començar.

Realitat Augmentada i Realitat Virtual, tecnologies que, a poc a poc, s'endinsen en les empreses. I és que estem parlant d'un món de possibilitats amb un horitzó difícil d'entreveure, de tecnologies el desenvolupament portarà amb si una nova era en la manera de treballar o de relacionar-se amb les empreses de la mateixa manera que revolucionarà la nostra manera de viure.

Al principi ...

Van ser les tecnologies, i en aquest cas parlem de dos que ofereixen múltiples possibilitats d'aplicació dins el món empresarial. En el cas de la realitat virtual, ens permet endinsar-nos en un entorn virtual al 100%; experiència que es gaudeix tant des d'un punt de vista auditiu com visual gràcies a l'ús de cascos per aconseguir una immersió total. És a dir: substitueix la nostra realitat per una altra artificial i ens situa dins d'ella. Mentrestant, la realitat augmentada mostra una tecnologia on l'experiència de l'usuari transcorre en el món real. Això permet afegir objectes virtuals al mateix temps, superposant aquests objectes a la realitat que estem veient.

Llavors, ¿quina és la diferència amb la realitat virtual? Gràcies a ella vam ampliar el nostre rang d'interacció a tot el nostre univers real. En conseqüència, dues tecnologies que, tot i que ja porten anys al mercat, encara porten amb si el cartell de noves.

Tecnologies similars, sí, però amb diferents àmbits d'aplicació. Doncs mentre la virtual està més enfocada a espais d'oci, la realitat augmentada i la assistida tenen més aplicacions en l'entorn de les empreses i les activitats professionals. De fet, aquestes tecnologies, comencen a ser usades per optimitzar processos i tasques en molts sectors, com ara l'industrial, la logística, el manteniment o la seguretat.

Tecnologies dissenyades per ajudar

Per ajudar i, en algun cas, per canviar la manera de treballar. Com és el cas de la Realitat Assistida, desenvolupada per incorporar-la al món dels negocis a mesura que es desenvolupin aplicacions. De fet, segons un estudi desenvolupat entre més de 1.000 directius de tecnologia, el 79% de les companyies del sector industrial, logística, seguretat i administracions públiques coneix els beneficis de dispositius com les ulleres intel·ligents de realitat assistida per a aplicacions industrials i professionals.

Especialment en el sector educatiu és on l'ús d'aquestes tecnologies pot ser molt útil. El procés d'aprenentatge és més productiu si es fa d'una manera més pràctica. Per exemple, els alumnes poden aprendre d'una manera més dinàmica l'anatomia del cos gràcies a la realitat augmentada i veure les parts del cos a escala real. Un esperó per al Canal a l'hora de veure negoci.

El negoci del Canal

Actualment s'està detectant múltiples partners que inverteixen en el desenvolupament de solucions per a diversos casos d'ús. Per tant, és evident que hi ha un interès real per introduir aquesta tecnologia per part del Canal i d'aplicar-la tant en la vida professional com personal. No en va, el Canal de distribució té un contacte molt proper amb el client i possibles oportunitats. En aquest punt ens ajuda i empeny perquè aquestes oportunitats i noves idees d'ús es converteixin en realitat, ja ben creant el contingut necessari o bé, creant les connexions necessàries entre partners per aconseguir la millor solució per al client.

Tant és així, que fins i tot l'AV / VR Smart Devices and Tablets Business Manager veu clares les fases de desenvolupament del negoci per al Canal: "En una primera fase, evidentment, el negoci se centrarà en la distribució del maquinari, però gran part de les anàlisis d'expectatives de mercat centren el model del negoci en el contingut per a aquesta tecnologia. S'espera que en un futur proper la part de continguts per tecnologia AR / VR doble el negoci generat per la venda del maquinari ".

La qual cosa aporta diverses oportunitats del Canal tant de diversificació per al distribuïdor de maquinari a la part de continguts, com a noves oportunitats perquè els desenvolupadors arribin al client.

Vist a DealerWorld

 

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions