Dimecres, 28 Octubre 2015 00:00

WAAS: la revolució que ve per accelerar la mobilitat empresarial

Aplicacions especialment dissenyades per treballar, el núvol i dispositius que permeten manejar dades i informació sense importar el lloc ni el moment ... WAAS és la tendència que ve per accelerar la mobilitat empresarial i que està plena d'avantatges.

Per començar, una xifra que mostra la importància de Waas i el que pot suposar en els propers anys: el 2014 va ingressar 7.740 milions de dòlars (uns 6.300 milions d'euros), i estudis com el de Transparency Market Research xifren en una mitjana del 12 , 5% el seu creixement fins al 2022, quan arribaria als 18.300 milions de dòlars (una mica menys de quinze mil milions d'euros). Aquí rau la força de WAAS.

Perquè WAAS, acrònim de Workspace as a Service (lloc de treball com a servei), és una tendència que aglutina els avantatges del núvol, de la virtualització i de l'ús de dispositius -tabletas, portàtils, ultraportàtils ... - àgils, ràpids i prou preparats per afrontar el repte de treballar sense importar el com ni el quan, ni tampoc l'on. Entre els avantatges a destacar: l'estalvi de costos que suposa treballar des d'equips preparats per a això, per la qual cosa es pot prescindir de grans oficines o de costosos espais de treball quan, per reunir l'equip de treball, n'hi ha prou amb un menor grandària; l'ús del núvol, ja sigui pública, privada o híbrida, per a la gestió de la pròpia empresa o dels seus clients;i l'impuls que reben les petites i mitjanes empreses, especialment, ja que gràcies a la mobilitat empresarial poden competir amb altres de major grandària en un mercat cada vegada més global.

I no és que es tracti d'una tendència nova, ja que dins de la mateixa hi ha segments que ja comencen a estar presents a les empreses espanyoles, en què el núvol gaudeix cada vegada d'una major presència. Així, Desktop as a Service (dies, escriptori com a servei) o AAAS (aplicacions com a servei) es caracteritzen per una important implantació dins del teixit empresarial espanyol. Si el primer ja va suposar el 40% de Waas el 2014, el segon serà el que més creixi d'aquí a 2022.

 

Subscriviu-vos als nostres butlletins i rebreu les notícies sobre les nostres promocions.
Termes i Condicions